Mrata har börjat sin lärarutbildning

Posted on 09/18/16 in Uncategorized, No Comments

Det har hänt mycket i Voiprojektets drygt 10-åriga historia. Det märks inte minst på de barn som varit med från början och som nu börjar bli vuxna.

Mrata är en av dem. Jag kommer aldrig att glömma den första gången vi träffade honom 2004. Fyra föräldralösa syskon levde då tillsammans i ett litet dåligt lerhus. Mamman var begraven strax intill huset. Och året därefter fick lillasystern begravas, knappt fem år gammal.

De här åren har inte varit en enkel resa för Mrata. Men med stöd från projektet har han klarat både grundskola och gymnasium. Det senaste halvåret har han arbetet på gästhuset och farmen, bland annat med växthuset.

Och nu har han tagit ett nytt steg i livet – och börjat på en lärarutbildning i staden Garissa. Något av en dröm har gått i uppfyllelse.

 

Så här skriver han själv på en facebook-uppdatering idag efter att jag frågat honom vad han gör just nu:

”I’m in Garissa teachers training college pursuing my career. Now I’m in the college church where we are studying the bible , after that we will be released to have personal issues, and I thank you for your support. May God bless you abundantly.”

/Jan-Åke

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *