Mrata arbetar på gästhuset

Posted on 04/20/16 in Uncategorized, No Comments

Mrata är 20 år och har nyligen gått ur secondary school. Nu får han en datautbildning några timmar per dag under några månaden för att han ska bli ännu mer utrustad för framtiden, antingen det gäller jobb eller studier.

Han kommer från en by någon eller några mil från Voi. Därför bor han nu på gästhuset under tiden som datautbildningen pågår. Den tid han inte är i skolan arbetar han på gästhuset med allehanda sysslor. Han hjälper Daniel i trädgården när det behövs, eller Elina med städningen. Eller serverar en kopp te till en gäst som vill ha det.

Mrata är med andra ord den första av ungdomarna i programmet som får ett avlönat volontärjobb på gästhuset!

I Bogesunds house volontärarbetar Amina som också gått ur secondary school och som går samma datautbildning som Mrata.

Mrata har varit med i programmet sedan starten och kommer från en svår uppväxt. Han är näst yngst i en syskonskara av fyra. Pappan fanns inte med i bilden när de kom in i programmen, och mamma låg begravd hemma på gården. Lillasystern dog i Aids innan hon fyllde fem, och Mrata fick så småningom växelvis bo hos sina äldre systrar Matilda och  Alice,och någon moster, när systrarna gifte sig och fick barn redan som tonåringar.

Under en tid hade Mrata problem med att hänga med i skolan, men tack vara insatser från Voiprojektet kom han igenom detta – och kunde gå ur secondary school men väldigt bra betyg.

Nu trivs han bra med sitt nya liv på gästhuset, och är väldigt tacksam till för vad Voiprojektet betytt för honom. Och han har börjat fundera på vad han vill göra i framtiden.. Han har tidigare pratat om att studera på college och bli lärare, men nu har han börjat fundera på att läsa ekonomi istället. Betygen och ett fortsatt stöd från Voiprojektet gör att han förmodligen kan välja vilket han vill!

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *