Arbetet fortsätter vid gästhuset

Posted on 03/10/15 in Uncategorized, No Comments

Det är ännu för tidigt att sammanfatta gästhusets första år rent ekonomiskt, men uppfattningen är att det gått bra trots att turistindustrin i Kenya är katastrofalt dålig.

Gästhuset med kök, kontor och matsal fungerar bra. Och nu fortsätter arbetet med att förbättra och vidareutveckla hela området.

En parkeringsplats har gjorts i ordning, och nu håller även ett torkområde för tvätten på att ställas i ordning, bland annat för att hålla den röda sanden borta.

Det ska också bli ett parkliknande område framför gästhuset, med buskar och sittplatser där gäster kan avnjuta sitt kaffe eller te i lite skugga från den brännande solen.

Arbetet med att snygga till och ställa i ordning en samlingslokal i vattentornet håller också på. En ny trappa ska äntligen komma på plats, och rummet med den härliga utsikten under vattentankarna ska få skjutbara fönster.

Allt detta kan göras tack vare sponsorer i Ulricehamn som vill hjälpa till att utveckla gästhuset till att bli inte bara en plats för rekreation, lek och undervisning utan också bli en del av finansieringen av programmet med de föräldralösa barnen.

Från och med januari har också den lutherska kyrkans bibelskola med cirka 10 elever blivit hyresgäster i gästhuset. Det innebär en fast hyresinkomst samtidigt som det alltid finns personer rörelse i området.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *