Starka hembesök och viktiga samtal

Posted on 02/10/15 in Uncategorized, No Comments

En vecka i Voi är till ända, med många möten och oförglömliga upplevelser. Ett av de starkaste är från byn Mgeno där Geoffrey bor.
Han bor hos sin moster med familj. Amina är höggravid och väntar sitt sjätte barn!
Huset de bor i är fallfärdigt och under den närmaste tiden kommer projektet att bygga ett nytt hus till den stora familjen.
Förutom sedvanligt matpaket hade vi  bland annat också med oss några av de stickade tröjorna från Sverige.  (Geoffrey i brun tröja och en av de små kusinen i gul)
Fortsatt stöd lär behövas, inte minst med tanke på torkan som förstört årets majssköd. Risken för svält på olika håll i Kenya är överhängande.

För första gången på ganska länge fick vi också möjlighet att hälsa på Carlos som går på Port Reiz Schoold for Disables Children i Mombasa. Hon kunde i stort sett inte läsa när hon började på skolan för 3-4 år sedan. Nu går hon i sjunde klass och stortrivs. Hon får också all den hjälp och uppmärksamhet som hennes handikapp kräver.

Port Reiz har blivit hennes nya hem, säger hon själv!

Dagarna i Voi bestod också av många samtal om den fortsatta driften av gästhuset. Närmast på tur vad det gäller investeringar är att snygga till vattentornet och göra iordning trappa och lektionssal, utökat grovkök och matsal för bibelskolan som sedan årsskiftet är hysesgäst, och ett par övernattningsrum för personalen.

/Jan-Åke

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *