Bland knopar och marshmallows

Posted on 04/24/14 in Uncategorized, No Comments

Voibesökets andra dag började med ett besök på Companion Sjuhärad i Borås, där Manase, Lydia och Beatrice fick ta del av information och erfarenheter om småföretagande. De kunde lätt relatera till likheter med bland annat förskolan i Bogesunds House, det nyöppnade gästhuset och de små själv-till-självhjälpsgrupperna som Lydia har med de föräldralösa barnens vårdnadshavare.

På kvällen fick vännerna från Voi först träffa scouterna utanför Brunnsnäskyrkan och bland annat lära sig slå knopar och grilla marshmallows. Det blev en riktigt lyckad introduktion till cafékvällen i kyrkans serveringslokaler. Där fick framför allt Lydia tillfälle till att berätta om projektet och om livsförhållandena för del av barnen. Och om hur viktiga faddrarna är för de utsatta barnen i Voi.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *