Givande samtal

Posted on 01/05/12 in Uncategorized, No Comments

Resan tilll Kenya var lång, men gick bra. Gruppen var på Landvetter vid femtiden på morgonen, och checkade in på hotellet i Nairobi en stund efter midnatt.
Idag har vi träffat arkiteten som ska hjälpa oss med byggnationen på farmen. Med vid mötet var även biskopen i kyrkan och en tysk missionär med mycket erfarenhet att sådana här saker.
Arkitekten är mycket nöjd med det underlag som vi tidigare presenterat, och kommer nu att anpassa våra skisser och tankar efter kenyanska mått och riktlinjer.
Vi har blivit lovade stöd och från kyrkans huvudkontor i det fortsatta planeringsarbetet. Det innebär hjälp med anbudsförfarande och fortlöpande kontroll av bygget när det vär startar. Ritningar, bygglov och andra tillstånd beräknas kunna vara klara inom ett halvt år och beräknad byggtid är cirka ett år. Det skulle med andra ord kunna bli invigning hösten 2013 – om allt går enligt planerna.
Dagens sammanträde ägde rum i Pangani Lutheran Children Centres nya byggnad i Ongata Rongai, strax utanför Nairobi. Den har varit förebild för projektgruppens arbete och det var fint att få se byggnaden i verkligheten. Jag tror att vi alla var positivt överraskade över kvalitet och utformning.
På bilden ovan dokumenterar Ulf Lindskog tillganingen av den lunch som vi bjöds på.
Allt väl så här långt. I morgon blir det nya studiebesök innan vi kommer till Voi fram emot kvällen.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *