Vidgade vyer och fler kära återseenden

Posted on 02/17/11 in Uncategorized, No Comments

Ännu en lång dag är till ända. Ska försöka få ner en liten hälsning från oss innan det blir för sent. Jag har fått höra att jag stavat lite konstigt hittintills, men det beror väl på sena timmen jag skrivit. Givetvis var det ingen ny djurart vi såg igår, utan det var GIRAFFER överallt, både levande och döda.

Idag har vi haft en alldeles underbar game drive i Tsavo East. Andrew tog Underbar utsikt att äta frukost till ståendes i bussen.oss ut på en sex timmar lång tur i parken, på vägar som var nya för oss alla fem. Det är en speciell känsla att ståendes i bussen äta frukost i form av knäckebröd med kaviar ute på stäppen i soluppgång. Vi tog oss ända till Lugard’s fall och Crockodile Point. Där fick vi möjlighet att gå ut och sträcka på benen och njuta av vattenfall och alldeles underbara vyer. Vi hade turen att få se två krokodiler vid och i floden. Vid vattenfallet såg vi flodhästspår i sanden. Idag var det annars en elefantdag. Elefanter överallt, både levande och döda. IElefanttjurgår fick vi ”a giraff-moment” då en giraff var högst tre meter från bussen och idag fick jag åter vara med om ”an elephant-moment”. I en torrlagd flodbädd såg vi en stor elefenttjur som åt. Vi var tvungna att passera honom för att komma vidare. Det vara bara det att han stod precis vid vägen. Vi lyckade smyga förbi och gjorde oss beredda på att köra vidare om han skulle anfalla. Fem meter från bilen stod han en bra stund och åt i lugn och ro och vi var helt till oss. Det är bara så häftigt att få vara så nära dessa stora djur, att se och lyssna till dem. Plötsligt gjorde han ett utfall och gasen trampades i botten på bussen. Owao, det är svårt att toppa ett sådant ögonblick. Vi fick även se hyenor vilket är väldigt ovanligt i Tsavo. Och inte att förglömma den lilla sköldpaddan som solade sig på sandbanken. Mycket annat såg vi också så klart.

Efter mycket sol och god lunch så tog en del av oss en välbehövlig vila Förtorkad majsplanta på Farmenmedan Marita var på förskolan. Vid halv fyra var det dags att ta en tur till Farmen och se hur det ser ut där samt förbereda för morgondagens planteringar, dvs Manase hade köpt Bouganvilla-plantor här på Scripture som bibelskoleeleverna ska plantera imorgon, eller i alla fall förbereda för planteringen. På Farmen välkomnades vi av projektets alla getter, men även alla döda majsplantor. Men här och där fanns det en och annan vattenmelonplanta och vattenmeloner i olika storlekar, liksom röda ärtor. De få majskorn man lyckats skörda har man sparat för att snart plantera på nytt.

Dagens kära återseenden gällde de sedan tidigare planterade träd på Hanna vattnar och vårdar sin mormors träd på FarmenFarmen. Det var roligt att se att en del träd faktiskt överlevt det hårda livet på Farmen. Dessa pysslades om lite extra under våra minuter på Farmen. Mina fruktträd från förra året var dock heeelt döda.
Vi såg också det stora borrhålet och förslog att man skulle sätta en flaggstång i hålet innan man förseglar det. Vi får se, vi får se…
Plötsligt kom regnovädret över oss och vi fick springa in i bussen snabbt. Vägen hem till Voi blev väldigt snabbt slirigt och översvämmad, men vi kom väl hem igen.

Det är härligt här nere. Bouganvillan blommar för fullt och överallt och ödlorna har verkligen spring i benen när de jagar efter insekter.
Vi har så väldigt roligt tillsammans med alla kära vänner, nya som gamla. Vi kämpar på med vår swahili och lär oss dagligen nya ord och uttryck. Vi skrattar och skämtar mycket och njuter varje dag över att vara här och vi mår prima allihop.

Vad gäller vädret är det väldigt ovanligt för den här tiden på året. I februari ska det inte vara så hett som det är. Det ska inte heller regna och åska. Vi kan se klimatförändringarna även här och det gör en del brydda, eftersom man inte vet om man ska chansa på att plantera ny majs nu eller vänta till mars inför regnperioden som brukar komma vid den tiden. Det är inte lätt.

Så ja, nu har vårt lilla husdjur ödlan kommit för natten och vi andra ska försöka få några timmars sömn. Tutaonana…

/Lisa

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *