Huskvarna och många samtal

Posted on 02/15/11 in Uncategorized, No Comments

Efter en oerhört varm natt (drygt 30 gr) och mycket åska och en del strömavbrott, vaknade vi till en härlig och innehållsrik dag. Efter en skön morgonpromenad tillsammans med ManasMarita och förskolebarn på Bogesunds Housee ner till Bogesunds House vidtog idel aktiviteter. Marita gick till förskolan för att vara med Beatrice idag. Det blev viss undervisning och rättning av skolböcker, men hon fick även hjälpa de elever som behövde hjälp. En hel del samtal med Beatrice och Charity hinns med mellan varven.
Hanna har gjort en första intervju för sitt skolarbetes skull. Det var med en Aileen och Hanna samtalarsjuksköterska som heter Aileen. Hon är specialiserad på HIV/AIDS-vård och jobbar på en klinik Wundanyi. Mycket intressant att höra hur de jobbar med patienter med HIV/AIDS. Något annat tänk än i Sverige.
Själv har jag dessutom suttit med i ett möte med Home Base Care. Varje månad träffas de för att checka av vad som hänt med barnen i projektet och deras vårdnadshavare sedan sist och vilka problem som uppstått i respektive område. Oerhört lärorikt och intressant att få höra vad de har för problem att jobba med, ta ställning till och försöka lösa. Alla HBC kunde inte komma, men jag fick träffa Hannah i Mgeno, Marta i Voi och en av de äldste i församlingen i Kisimenyi som är tillfälligt tillsatt.
Den sena lunchen intog vi alla på restaurang nere i stan. Efter att ha sagt hej då till kvinnorna så tog vi och körde hem Aileen. Hon bor som sagt i Wundanyi, en helt underbar plats högt upp på berget. Vilka vyer som mötte oss längs vägen. Så frodigt och grönt. Här såg vi inga tecken på torka. Bland rudbeckior, palmer och andra blommor och träd såg vi en och annan söt liten apa slänga sig. Aileen och Manase tog oss med till den lokala marknade i staden för att handla lite grönsaker. Vilken upplevelse det var. Christer passade på att köpa en för oss helt okänd frukt som vi sSkylt i Wundanyika smaka av när det legat och mognat till sig några dagar. Och helt plötsligt framför oss i en korsning i stan såg vi det som gjorde att vi kände oss hemma – Huskvarnaskylten!
Dagen har som vanligt varit varm, både när det gäller vädret men också mötena med våra vänner och andra människor vi mött.
Mina tangenter ackompanjeras just nu till sången från bibelskolans elever. De sjunger, tro det eller ej, psalm 317 (Kwake Yesu..) fast med nu melodi. Det är härligt.
Nu väntar kvällens ”dusch”, dvs att sätta sig på huk, fylla de kupade händerna och försöka skölja av kroppen…

Vid tangenterna även denna kväll..
/Lisa

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *