Följ bygget på farmen

3 november 2013 –  en historisk dag. Gästhuset är invigt. Klicka för större bild.

I förra veckan var arkitekten Abdul Kahn i Voi tillsammans med byggnadsingenjör, underleverantör för el och VVS, och en  representant från byggföretaget Nihal Construction.
Det förberedande  arbetet med armering och dylikt har godkänts och entreprenören går nu vidare till nästa steg i gjutning av betongen till grunden.

 

——————————————————————————————–

19 februari

Nu har spaden satts i jorden! Byggkontrollanten har godkänt utstakningen av byggnaden och gett klartecken till att börja gräva.

Makadam, armeringsjärn, cement med mera har levererats, och en enklare förrådsbyggnad i plåt har satts upp.

Nu kör vi!

—————————————————————————————-

12 februari

Här är det tänkt att vi ska redovisa utvecklingen av byggnationen på farmen, allt från det första stadtaget till invigningen av gästhuset som beräknas bli under den senare delen av hösten 2013.

Den första februari lämnades arbetet formellt över till det företag som fått anbudet. Det skedde genom ett möte på plats med arkitekten Abdul Kahn, Manase Mkofira, den kontrollant som ska följa arbetet på nära håll, samt representanter från Nihal Construction Ltd.

Nu har företaget tre veckor på sig att mobilisera material och staka ut var byggnaden ska stå – och sätta igång arbetet.

Anbudet omfattar ett gästhus i två plan med en byggyta på drygt 500 kvadratmeter, inklusive dusch/toa, förråd och tvättstuga. Dessutom ingår vatten- och avloppsanläggning. Kostnaden är i runda tal 1,7 miljoner kronor.