Farmen

farmenfruktslide
farmengetterslide
farmenhouseslide
farmenmajsslide
farmententslide

Farmen är tänkt att bli ett kunskaps- och utvecklingscenter för de föräldralösa barnen och samhället omkring. Där ska barnen kunna träffas och ha roligt. Där ska de få viktiga kunskaper i HIV/AIDS, ekologiskt jordbruk och mycket annat.

Odlingar, djurhållning, och enkel produktion av något slag, ska bidra till familjernas försörjning – och dessutom skapa arbetstillfällen.

Centret ska också fungera som ett enkelt gästhem med övernattnings- och samlingslokaler för externa besökare, och på så sätt ge projektet en trygg ekonomi långsiktligt.

Det är bördigt men torrt i Voi. De senaste åren har det kommit alldeles för lite regn och planteringarna på farmen har i stort sett helt torkat bort.

Vattnet flödarVattenförsörjningen på farmen är löst sedan den 21 november 2011. Det blev en historisk dag då vattnet släpptes på från källor i de närliggande bergen. Vattentornet är byggt, de stora vattentankarna är på plats, och vattenpumpar och solceller får vattnet att flöda.

Byggnationen av gästhuset på farmen startade i februari 2013 – och invigningen skedde den 3 november samma år. Du kan följa utvecklingen av bygget på en särskild sida.