Farmen

farmenfruktslide
farmengetterslide
farmenhouseslide
farmenmajsslide
farmententslide

Farmen är tänkt att bli ett kunskaps- och utvecklingscenter för de föräldralösa barnen och samhället omkring. Där ska barnen kunna träffas och ha roligt. Där ska de få viktiga kunskaper i HIV/AIDS, ekologiskt jordbruk och mycket annat.

Odlingar, djurhållning, och enkel produktion av något slag, ska bidra till familjernas försörjning – och dessutom skapa arbetstillfällen.

Centret ska också fungera som ett enkelt gästhem med övernattnings- och samlingslokaler för externa besökare, och på så sätt ge projektet en trygg ekonomi långsiktligt.

Det är bördigt men torrt i Voi. De senaste åren har det kommit alldeles för lite regn och planteringarna på farmen har i stort sett helt torkat bort.

Vattnet flödarVattenförsörjningen på farmen är löst sedan den 21 november 2011. Det blev en historisk dag då vattnet släpptes på från källor i de närliggande bergen. Vattentornet är byggt, de stora vattentankarna är på plats, och vattenpumpar och solceller får vattnet att flöda.

Vill du speciellt stödja utvecklingen av gästhuset och farmen använd Bankgirokonto 673-7993.

Byggnationen av gästhuset på farmen startade i februari 2013 – och invigningen skedde den 3 november samma år. Du kan följa utvecklingen av bygget på en särskild sida.