Extra insamling på grund av brist på mat

Det finns allvarliga tecken på en hotande svält i Voi med omnejd. Regnen har varit allt för dåliga och vi såg redan vid besöket i februari majsfält som torkat bort.

Nu varnar Voiprojektets koordinator Lydia Wughanga för konsekvenserna:

– På vissa håll har det inte kommit något regns alls. Därför vill vi börja dela ut majsmjöl, matolja och bönor så fort som möjligt, säger hon.

Voiprojektets styrgrupp i Ulricehamn har därför beslutat om en extra matinsamling under maj månad.

Ett kilo majsmjöl kostar 4,50 kr – och mättar åtta munnar! Så ditt bidrag gör stor skillnad.

Vi gör extrainsamlingen samtidigt som vi inför en ny betalningsmetod för gåvor till projektet – Swish!

Voiprojektets eget Swishnummer är 123 28 25 818.

Swishar du ett bidrag till Voiprojektet bidrar du också till att projektet får den av den miljon kronor som Ulricehamns Sparbank delar ut till föreningar som deltar i Föreningskampen. Lär mer om detta här.

Du ordnar Swish genom din egen bank. Men du kan naturligtvis i fortsättningen även bidra till Voiprojektet genom att ge ett bidrag på pg 117688-2 (eller bg 673-7993 om bidraget gäller verksamheten vid gästhuset), men då ingår bidraget inte i föreningskampen. Märk då betalningen med ”mat”.

Hjälp till att sprida informationen om den extra insamlingen och möjligheten att Swisha bidrag.

Här finns material:
Nyhetsbrev maj 2015 om den extra insamlingen för utskrift. Skriv eller maila gärna ut och dela med dig!

Kom-ihåg-lappar om Swishbetalningarna. En A4-sida med små lappar som uppmanar till att använda Swish som betalningsmetod. Skriv ut, klipp isär och utmana dina vänner, bekanta, klasskamrater, arbetskamrater m fl att Swisha pengar till Voiprojektet.