Lydia slutar som koordinator i projektet

Tyvärr slutar nu Lydia Wughanga som koordinator i Voiprojektet.

Hon har arbetat i åtta år och gjort en fantastisk insats i arbetet med de föräldralösa barnen. Under hennes tid som koordinator har programmet utvecklats betydligt, och många nya barn har fått hjälp och stöd.

Nu får hon möjlighet att själv utvecklas på ett sätt som inte varit möjligt inom Voiprojektets ram.

Naturligtvis är det sorgligt att Lydia lämnar arbetet. Samtidigt är vi tacksamma för allt hon gjort och önskar henne allt gott både privat och i det fortsatta arbetslivet.

Lydia har alltid haft som mål att ge barnen en lysande framtid och ett leende i ansiktet. Hon har lyckats med det, och hennes entusiasm och energi har smittat av sig till många.

Även om det i dagsläget är oklart vad Lydia ska göra, så är det vår övertygelse att hon kommer att fortsätta att dela med sig av sin glädje, omsorg och kärlek till andra.

Sedan mars 2015 har Thomas Mwakesi arbetat som assisterande koordinator. Han är därför väl insatt i arbetet och kan ta vid när Lydia lämnar. Hur det blir med ersättare för Lydia är oklart i dagsläget.

I sitt avskedsbrev skriver Lydia:

– Det har varit en underbar resa i lärande och tjänande av föräldralösa barn och deras vårdnadshavare. När jag nu lämnar projektet vill jag säga tack för att ni hjälpt mig att bli en bättre människa. Jag kommer att bevara varje ögonblick jag haft i programmet.

– Jag önskar Voiprojektet allt det bästa i det framtida arbetet.

/Jan-Åke Thorell
ordförande i Voiprojektet