Fina möten i Mgeno

Posted on 11/12/15 in Matilda och Linnea, No Comments

Runt halv 11 begav vi oss till byn Mgeno där vi skulle träffa fadderbarnen. Landskapet utmed vägen var väldigt grönt och vackert. Vi åkte vägen mot Tanzania, en nybyggd väg där vi slapp trafiken som går mellan Mombasa och Nairobi.

Väl framme i Mgeno mötte vi upp home base care-kvinnan Hanna, en jättetrevlig kvinna som vi träffat en gång förut. Hon välkomnade oss in i deras röda kyrka där fadderbarnen och deras vårdnadshavare väntade på oss. Inne i deras kyrka hängde färgglada girlanger vilket gjorde att byggnaden fick en hemtrevlig känsla. Hanna höll i ett slags möte som de kallar för ”Tablebank” här. Det fungerar lite som en bank, genom att byborna kan låna pengar till de som behöver. Efter lite sång och presentationer så fick vi möjligheten att lära känna barnen och höra hur de hade det. När vi skulle åka hem följde Esther, ett av fadderbarnen med i bilen. En jättesöt tjej som bodde en liten bit utanför Mgeno. Hon var väldigt nyfiken på oss och pillade gärna i Linneas hår.

Det var riktigt roligt att få träffa alla barnen i Mgeno och även deras vårdnadshavare. Man känner sig så välkommen här och vi är jätteglada över att få ta del av allt vi får uppleva och vara med om här i Kenya.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *