Besök hos våra fadderbarn!

Posted on 11/22/15 in Matilda och Linnea, No Comments

Vi är 15 st som har möjligheten att följa med på en fadderresa till Voi. Åkte 12 nov och kommer att åka hem 26 nov. Vi har under vår resa besökt olika byar där projektets barn bor, deltagit i gudstjänster, haft roliga aktiviteter med barnen, delat ut lakan och matpaket. Alla möten har känts mycket välkomnande och positiva. Alla besöker sitt eget fadderbarn tillsammans med en annan i gruppen. Detta för att vi som är faddrar skall få en egen stund tillsammans med fadderbarnet och familjen. Lydia och Thomas som är anställda i projektet och är med som tolkar och vägvisare.

Jag Yvonne har ett fadderbarn som heter Petro. Han är 8 år och bor i massajbyn Wangala tillsammans med sin styvmamma Helen. I hushållet bor det ytterligare 6 personer. Huset består av ett kök och tre rum. Mötet med Petro kändes varmt och samtidigt omtumlande. Besöket gav mig många nya intryck. Vi hade ett mycket härligt möte där jag lärde honom att kasta frisbee. Innan vi tog avsked fick jag ett pärlarmband som man gjort i byn.

Jag Camilla har mitt fadderbarn utanför Maungu. Efter kraftigt regn några dagar har vägen till honom blivit svårframkomlig och det var nära att vi inte kom fram, vi gick sista biten. Väl framme hos Mwanduri var det ett välkomnade möte. Alla som var hemma mötte oss och vi satt ner i skuggan utanför hans hus. Mwanduri visade mig runt, hans hus består av tre rum och köket är i ett separat litet hus. Hans familj består av hans morbror med fru och deras 4 barn och ytterligare 7 föräldralösa barn varav 3 är med i projektet. Vi spelade ett kastspel och hade en rolig stund tillsammans.

Vi känner att projektet gör skillnad och kommer inte bara fadderbarnen till nytta utan gynnar även hela familjen. Många äldre uttryckte sin tacksamhet till det arbetet som bedrivs.

/Yvonne och Camilla

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *