Möte med fadderbarnen ute i byarna

Posted on 10/24/15 in Matilda och Linnea, No Comments

Nu har vi varit här i snart en månad och vi trivs jättebra. Vi har blivit väldigt väl mottagna här nere i Voi och det känns riktigt roligt att få spendera hösten här i Kenya. Vi har nu hunnit med några besök ute i byarna runt om Voi. I onsdags åkte vi med Thomas (Lydias assistent) till Ngambenyi och sedan Kisimenyi på torsdagen. Vi tänkte nu berätta för er om våra besök i dessa byar:

I onsdags åkte vi iväg till Ngambenyi med Lydias assistent Thomas. Ngambenyi är en liten by som ligger ungefär en och en halvtimme ifrån Voi. I Ngambenyi har projektet åtta föräldralösa barn. Först åkte vi till kyrkan i byn där home base care-kvinnan Josefine Charles välkomnade oss tillsammans med vårdnadshavarna för de föräldralösa barnen från byn. Thomas höll i ett kortare möte i kyrkan för att stämma av med vårdnadshavarna om hur familjerna har det. Också för att kolla över eventuella behov eller problem som uppstått. Thomas åker runt till byarna ungefär en gång i månaden.

Vi åkte vidare till Ngambenyi Primary School där barnen går årskurs 1-8. En skola som låg väldigt fint till med utsikt mot bergen. Där fick vi möjlighet att träffa två av fadderbarnen ifrån byn, Eunice och David. Eunice är 12 år gammal och går i femman, David är 16 år och går i sjuan. Vi pratade en liten stund med dem och sedan fick de återgå till sina lektioner. Vi passade även på att hälsa på några nyfikna små elever.

Vi åkte hem till en av vårdnadshavarna, Martha Mwikali som är mormor till Paul Kitheka Katungawa en 15-årig föräldralös kille som bor hos sin mormor och morfar i Ngambenyi. De har byggt upp ett nytt hus för ungefär en månad sedanmed hjälp av pengar ifrån voi-projektet. Taket på deras gamla hus hade blivit dåligt och när det regnar läckte det in vatten. De har ännu inte flyttat in i det nya huset men kommer troligtvis att göra det så snart som möjligt.

Sedan åkte vi till skolan i Rukanga, en lite större by bredvid Ngambenyi där tre fadderbarn går för tillfället, Paul Kitheka Katungawa, Janet Malemba och Loasa Shuke. När vi klev in på skolgården samlades barnen kring oss och vi blev varmt välkomnade av deras rektor på hans kontor. Vi väntade en liten stund sedan kom Janet och Paul för att hälsa på oss, Loasa var sjuk idag och hemma från skolan. Efter en liten pratstund sa vi hejdå och åkte sedan hemåt. Vägen till Ngambenyi var väl inte den bästa men landskapet runt om är verkligen hur fint som helst. Ibland får man nästan nypa sig i armen för att förstå att man faktiskt är här.

 / Matilda och Linnea

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *