Höga löner och en leksaksbil

Posted on 09/09/14 in Uncategorized, No Comments

Med tanke på vissa biståndsorganisationers höga löner till sina generalsekreterare, är Voiprojektet inget dåligt alternativ. Idag når oss dessutom nyheten att en tidigare generaldirektör fick en halv miljon kronor i avgångsvederlag – samtidigt som hon fick 100 000 kronor i månaden i sitt nya jobb.

Det känns skamligt när man vet vad bara en hundralapp kan göra för ett utsatt barn i Afrika.

Voiprojektet har inga administrativa kostnader. Varje krona i gåva går oavkortat till arbetet bland föräldralösa barn i Voi.

Samma sak om du lägger ditt pankkvitto i behållaren på Ica i Ulricehamn eller Gällstad. Varje krona från dina pantade tomburkar eller flaskor går oavkortat till Voi.

Speciellt roligt är det när barn hjälper barn. I Ur och Skur Myrstackens förskola har barnen i flera år sått blomsterfrön och sedan sålt blommorna – och skänkt pengarna till Voi. Det har under årens lopp både blivit stolpar till farmen och getter till barnen och en del annat. I år skänkte förskolan hela 1700 insamlade kronor till Voiprojektet. Stort tack till barn, personal och föräldrar.

Idag fick jag en liten leksaksbil av en av förskolans killar i samband med att jag var där och berättade om Voi. Om en månad ska jag ge den till en liten kille eller tjej i Voi som får fortsätta att leka med bilen. Det känns stort (och jag betalar min resa själv!)

//Jan-Åke

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *