Ett traditionellt afrikanskt tak

Posted on 08/18/13 in Uncategorized, No Comments

Manase är på vidareutbildning i Tanzania. Under tiden håller Beatrice oss uppdaterade på utvecklingen på farmen. Här kommer de första bilderna från henne.

Den ena visar taket till matsalen som nu har börjat byggas. Till skillnad från taken på gästhuset och köket som är av plåt, kommer matsalen att få ett traditionellt afrikanskt stråtak, på swahili kallat makuti. Det består egentligen av blad från kokospalmen som binds ihop till plattor som läggs på varandra. Det behövs minst 4000 stycken som transporteras från Mombasa och som läggs på plats av en man från Voi som gjort många sådana tak tidigare i stan.

Arkitekten har skissat på hur det ska se ut – och nu byggs underredet som yttertaket ska ligga på.

Beatrice skickar också med en bild som visar hur kycklingarna på farmen växer och frodas, till nytta och glädje för de föräldralösa barnen  och deras vårdnadshavare som ska få ta hand om resultatet av kycklinguppfödningen.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *