Ett hönshus för 150 kycklingar

Posted on 05/11/13 in Uncategorized, No Comments

En nyhet på farmen som redan är i stort sett klart är hönshuset. Det murades upp i förra veckan och nu ska det köpas in kycklingar. 150 stycken har Manase tänkt sig. Kanske blir det inte innan regnperioden är över för att kycklingarna ska klara fukten och kylan (!).

Kycklingarna ska ge både ägg och kött till barnen i projektet. Kanske kommer de att delas ut till vårdnadshavarna på samma sätt som getterna för ett par år sedan. Men det kan också bli aktuellt att dela ut dem till grupper av vårdnadshavare som får sköta om dem tillsamman.

Hur det än blir så kommer pengarna som samlats in i Ulricehamn och Borås att bli till välsignelse för barnen i projektet.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *