Cocosträd, bananplantor och byggofferter

Posted on 11/22/12 in Uncategorized, No Comments

Bogesundsfamiljen i Voi (anställda och volontärer i projektet) hade terminsavslutning i veckan. Man samlades på farmen för samtal både enskilt och i grupp – och fikade tillsammans. Nu är det snart semestermånad i Kenya.

Nu finns det både bananplantor och cocospalmer på farmen. Bananplantorna planterades av Jonas Andersson med familj vid besöket nyligen, och cocosplantorna har skänkts av Jordbruksministeriet – hela 70 stycken som planteras runt farmen.

Men Voi-projektet tar aldrig riktigt ledigt… I Ulricehamn pågår arbetet med att jaga sponsorer till utbyggnaden. Det går lite trögt, kan det ha med lågkonjunkturen att göra? Dessutom sker nu en genomgång av de offerter som kommit från byggföretagen som vill vara med och bygga. Det görs framför allt av kunnig personal i Nairobi, men även i Ulricehamn.

Tyvärr har priserna gått upp och det vi vill göra ser ut att bli betydligt dyrare än beräknat, något som naturligtvis skapar en del problem. Med största säkerhet måste vi ta fram rödpennan och stryka i underlaget, tyvärr. Det finns bara två alternativ, antingen ta bort något – eller samla in mer pengar…

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *