Kycklingprojekt i Kisemenyi

Posted on 11/03/11 in Uncategorized, No Comments

Vårdnadshavarna till de föräldralösa barnen i byn Kisemenyi en bit utanför Voi har startat ett litet kycklingprojekt. De träffas varje månad och lägger en liten slant var (15 ksh) i en gemensam kassa. När det blivit tillräckligt mycket köper de en kyckling som en av dem får.
En kyckling kostar knappt 20 kronor (250 ksh) och det är mer än vad många har råd med.
Nu har alla vårdnadshavarna fått åtminstone en kyckling var. Det betyder att de antingen kan äta kyckling eller ägg någon gång, eller rent av få fler kycklingar med tiden. På så sätt förbättras deras livsvillkor något.
Samtidigt bidrar aktiviteten till att kvinnorna lär känna varandra och stärks som grupp, och att de kan ge råd och stöd till varandra.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *