Vilket ögonblick!

Posted on 10/26/11 in Uncategorized, No Comments

Vi hade varit och köpt mat och en madrass och åkte hem till 10-åriga Eveline, ett av de nyaste barnen som tagits in i programmet. Hon bor med sin storasyster Christine och hennes son som är 2,5 år i utkanten av Voi. Huset består av två rum och är i bedrövligt skick. Det var tätat med plastpåsar och säckar för att hålla någorlunda tätt.

Men madrassen var för stor för det lilla rummet och sängen där Eveline sover. Efter lite diskuterande bestämde vi oss för att åka tillbaka till affären och byta madrassen till en mindre. Lillkillen började storgråta när mamma skulle åka bort i bussen, så Marie, Jonas och jag bestämde oss för att stanna kvar och vakta huset medan de andra åkte iväg – till stor glädje för både Eveline och Richard som 2,5-åringen heter.

Ännu större glädje blev det när de kom tillbaka. Den nya madrassen var ju billigare än den första, så Eveline fick en ny klänning på köpet.

Pengarna kommer från Gällstads skola – och fler madrasser delas ut i november.

För övrigt idag har vi varit på förskolan i Bogesunds house och diskuterat praktikplats med förskollärarna, och på Scripture Mission där eventuella studenter från Tingsholmsgymnasiet kommer at bo under sin praktik i Voi. Vi tror det kan bli väldigt bra.

Det samlade intrycket: ytterligare en kanondag i Voi!

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *