Nytt landmärke i Voi

Posted on 10/24/11 in Uncategorized, No Comments

Vattentornet som byggts på farmen syns ända från huvudvägen. Idag har rörmokaren varit på plats och börjat koppla ihop vattensystemet. Tre stycken vattentankar på vardera 24 000 liter lyftes på plats med hjälp av en kran i fredags.

På toppen av tornet finns två vattentankar på 10 000 liter vardera. Längst ner finns det två rejäla förråd, och där emellan ”ett rum med utsikt”. Fantastiskt fint för fika i framtiden – med utsikt övre farmen och omgivningarna!

När rörmokaren är klar ska tankarna fyllas med vatten (körs dit med tankbil) och när allt är ok ska de nedgrävda tankarna täckas över.

I går var vi i byn Kisemenyi på gudstjänst. Carlos som fick en benprotes för några år sedan, kom utan kryckor!

Vi gjorde också hembesök hos tre av barnen som är med i programmet. Det är tre syskon som bor hos en morbror och hans fru utanför byn Maungo. Paret har två egna barn – och har adopterat ytterligare fyra barn till andra släktingar.

Där bor alltså två vuxna och nio barn. Husen är fallfärdiga och pappan har bara tillfälliga arbeten. På grund av torkan har skörden varit dålig i flera år. De behöver vår hjälp, och vid bland annat extra mjöl och matfett vid vårt besök.

Idag har personalen från Tingsholmsgymnasiet besökt flera arbetsplatser som kan vara tänkbara praktikplatser för eleverna på skolan. Bland annat har vi besökt en affär, en bilverkstad och en klinik. Det blir fler besök i morgon och på onsdag. Mycket givande.

Resan till Voi gick för övrigt bra – och det känns som om vi hunnit med mycket sedan vi kom. Och mer blir det!

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *