Yes, tredje gången gillt!

Posted on 02/27/11 in Uncategorized, No Comments

Äntligen, äntligen fick jag se Kilimanjaro! Det är en mäktig syn att få se detta berg sträcka sig majestätiskt mot skyn i Tanzania och vi är “bara” 10 mil bort. Annars var hemresan igår mindre trevlig. Jag satt och höll andan flera gånger och sa ofta “Nu smäller det”. Jag var inte rädd för att vi skulle krocka, vår chaufför är vi helt trygga med och han tar inga risker. Igår var det löningsdags och då har många råd att tanka upp sina bilar och ger sig ut på tur. Det var så oerhört mycket trafik på vägen och de körde som tokar. Trots detta såg vi bara en olycka, liknande den vi råkade ut för förra året och dessutom i samma by där vi blev påkörda. När vi väl nådde Nairobi var det hur mycket bilar som helst. Plötsligt blev vi stående i en rondell i säkert fem minuter och hela rondellen var fylld av bilar och alla tillfarter fyllda. Jag tror det var minst fem filer bilar. Mitt i allt stod en trafikpolis och försökte dirigera trafiken så det blev åtminstonde någon form av rörelse framåt. Det var intressant att få se även detta. Jag kommer inte direkt klaga när jag kommer hem om någon står lite för länge i rondellen innan han åker iväg.

Som vanligt när vi är ute och åker tillsammans alla fem, The Foppa-team, hade vi en otroligt trevlig, rolig och härlig resa. Mycket skratt och allvar, många och långa samtal där vi får lära oss av varandras kulturer och liv, hur olika våra samhällen och myndigheter fungerar och så vidare.
Om vår resa ner till Voi för två veckor sedan kantades av enorm frånvaro av grönska, var det något helt annat när vi nu åkte uppåt igen. Vi såg resultatet av de regn vi hört fallit över hela landet. Nu såg vi buskar och träd som var märkbart grönare och frodigare. Överallt såg vi det gröna gräset ta överhand över det torra vi sett tidigare. Halvvägs till Nairobi blev det dock något mindre frodigare, men fortfarande grönt. Här är det ovanligt varmt sägs det och då ska det också synas på marken.

Väl framme på gästhuset där vi bor, fick vår chaufför Andrew ledigt för att åka hem till sin familj för äntligen få krama om sönerna igen. Vi hade tänkt gå på masajmarknad precis utanför där vi bor, men vi hade tagit fel på dag. Lördagar i stan och söndagar här, så vi fick spendera lite tid i Yaya center och deras trevliga bokaffärer. Vi tog sedan en oerhört lugn eftermiddag med mycket vila, men också försök till att lära oss 100 svenska fåglar. Lite roligt ska man ju ha och varför inte plugga in sådant…

Om dagens händelser får ni läsa senare. Nu väntar god frukost.

/Lisa

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *