Sol, vind och vatten

Posted on 02/25/11 in Uncategorized, No Comments

Nu är det åter dags att skriva lite. Jag vill tacka er som bad för mig i måndags. I tisdags kunde jag återigen andas, äta och prata utan den fruktansvärda smärta som bara flög på mig på söndagskvällen.
Igår kom vi hem till Voi efter ett par sköna semesterdagar vid Indiska Soluppgång vid Indiska oceanenoceanen. Där fick vi vila, sola, äta, duscha oss rena från den röda jorden vi har haft på oss i över en vecka och även bada i havet.
Det har varit underbara dagar att kunna ligga under palmen och blicka ut över havet när vattnet går ut och korallrevet blir synligt. Det är mäktigt. Att sedan få lyssna till ABBA dag ut och dag in… ja, det känns liksom ganska gott att vara svensk och kunna sångerna… Under ABBA-kvällen sjöng vi för fullt med i varje sång, ibland på svenska men oftast på engelska. Tur att vi skulle åka dagen efter eftersom vi nog gjorde bort oss till viss del när musiken tog slut och vi fortsatte sjunga, kanske lite för högt…
Jag har verkligen njutit av att stiga upp tidigt på morgonen för att se soluppgången och det skådespel tidvattnet utgör. Ena morgonen saApan ser efter om handen blivit skadad på de vassa glasbitarna på murens topptt jag och såg när solen bröt horisonten. Det är sååååå vackert och fridfullt att få sitta och blicka ut över detta. Jag har även fått möjlighet att njuta av otroligt vackra apor. Jag umgicks med en hona under 15 minuter på bara några meters avstånd där hon först satt högt upp i ett träd för att sedan efter ett tag våga ta stegen ner till muren som är toppad med vassa glasbitar. Där gick hon obehindrat och satte sig väldigt nära mig och kollade in om jag skulle hitta på något eller om hon kunde vara trygg. Det är rätt häftigt att få vara när dessa fantastiska djur på så nära håll. Jag måste dock erkänna att jag var beredd på att hon skulle gå till attack. Man vet inte alltid hur de tänker. Det gäller att vara beredd, men hon var så otroligt snäll och hoppade sedan ner på marken där jag stod och tog lite bouganvillablommor och åt. Åh, vad jag älskar att fota dessa djur!! Och titta på dem också förstås.

De här dagarna har vi även haft möjlighet att träffa våra kära vänner på Jag och Onesmus sitter och samtalar i butiken han har tillsammans med några andra "bröder"gatan mittemot hotellet. Vi har pratat, skrattat, sjungit, bett och spelat spel tillsammans. Många djupa och seriösa ämnen diskuterades. Första dagen tog vi med en god vattenmelon och delade med våra vänner. Det uppskattades verkligen. De bjöd igen dagen efter med otroligt gott chai. Många inköp blev det också. Det var oerhört ledsamt att säga ” Vi ses”, frågan är bara när…

/Lisa

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *