Pilau och Jesus

Posted on 02/20/11 in Uncategorized, No Comments

På dagens program stod det gudstjänst i bushen. Vi fick förmånen att besöka den nystartade församlingen i Ngumbanji som ligger någon mil från Kisimenyi. Det innebar att vi även denna dag fick skumpa oss fram på den dåliga vägen. Bitvis kändes det nästan som om man befann sig på en ny åkattraktion på Liseberg. Vi hoppade upp och ner i bussen och den lutade i 45 grader alldeles för ofta. Det är spännande att åka ut i bushen för man vet inte var man är och man vet definitivt inte vart man är på väg. Mot slutet av bussturen såg Manase en dam som var på väg till gudstjänsten så hon fick åka med oss. Hon hade med sig en dunk med vatten som de skulle ha till maten efter gudstjänsten. Alla bidrar med det som de kan.

Så var vi då äntligen framme vid kyrkan och när vi klev ur bussen kom genast några av damerna fram och hälsade oss välkomna. Gudstjänsten kom nästan igång i tid. Vår uppgift var som vanligt att ge lite hälsningar hemifrån och sjunga lite. Lisa fick även i uppgift av Manase att läsa en bibeltext på swahili. Gudstjänsten höll på över två timmar och Manase undervisade om att vi måste behandla varandra lika. När allt var slut och vi trodde att vi skulle få lite mat sa Manase att vi först skulle ha lite bibelstudium. Det innebar att vem som helst i församlingen fick ställa en fråga som Manase skulle svara på eller belysa lite utifrån bibeln. Det blev en intressant stund.

När gudstjänsten var över blev det dags för lunch. Idag blev vi bjudna på ris och kyckling, en blandning av tomat och lök och som efterrätt blev det papaya. Det var riktigt gott.

Efter maten blev det tid för lite samtal innan det var dags att skumpa iväg hemåt igen. 

Till kvällsmat denna dag fick vi äta Pilau, makaroner, kyckling, apelsin och lemon.Vi tycker det är lite lustigt att de väljer att ha makaroner till men vi mixar och ler.

Som avslutning på kvällen var vi med på bibelskolans andakt på Scripture Mission, där vi bor.

Detta är nästan allt vad man hinner med på en dag. Det var fantastiskt roligt att ha fått fira gudstjänst i Ngumbanji.  I morgon beger vi oss till kusten för några dagar av vila och återhämtning.

Christer och Hanna

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *