Nya erfarenheter och kära återseenden

Posted on 02/16/11 in Uncategorized, No Comments

Jag hann precis publicera gårdagens blogginlägg innan himlen öppnade sig på vid gavel och det fullständigt vräkte ner regn. Jag har nog aldrig varit med om något liknande åskoväder som i natt. Tänk dig att ha åskan rakt ovanför dig, blixtarna lyser upp himlen så det blir ljust som på dagen och du kan nästan känna och se när den slår ner i backen alldeles i närheten. Och du ligger nästan som i ett tält. Vi har ju inga direkta fönster på vårt fina hus så det kändes verkligen som att tälta mitt ute i ett fruktansvärt oväder. Strömmen kom och gick. Och mitt i allt detta var vi så fruktansvärt trötta och ville bara sova…

Idag har det varit oerhört komfortabelt väder. Ingen gassande sol, bara drygt 25 gr och några stänk regn. Det kändes som svensk sommar.

Vi började dagen med morgonbön tillsammans med bibelskolans elever och Bibelskoleelever med sina lärare Cathryn och Fares på Scripture Missionlärare. Jag fick återse och hälsa på en gammal bekantskap. nämligen Cathryn från Kambu som är en av lärarna på skolan. Jag träffade henne under min första resa till Kenya 2007. Det var oerhört roligt. Många hälsningar från henne till er som var med på den resan. Den andra läraren heter Fares och kommer från Mombasa. Han har vi träffat ett antal gånger under våra dagar här. Som vanligt när Manase är med så vet man inte vad som händer, och den här gången var inget undantag. Man får vara beredd på det mesta. Plötsligt fick vi gå tillbaka och presentera oss inför alla och de 15 eleverna (13 killar och 2 tjejer) presenterade sig också. Det blev även tillfälle för dem att ställa frågor. Det var oerhört roligt att få vara med dem den stunden. Förhoppningsvis blir det fler tillfällen.

Annars har dagen varit lugn idag. Marita har varit fröken i förskolans bådaHanna äter ugali och sukumawiki klasser idag igen, medan vi andra har tagit det lugnt och varit på Bogesunds House (BH) och Scripture. Lunchen intog vi på BH och vi introducerades i konsten att äta ugali (typ av majspudding som de flesta kenyaner äter), sukumawiki (typ spenat) och stekt lever med händerna. Att försöka forma ugalin med fingrarna för att sedan försöka få med tillbehören för varje tugga ser enklare ut än det är. Men roligt hade vi och mätta blev vi.

Efter en tur till stan för att handla klänningstyg på lokala marknaden så åkte vi på game drive i Tsavo nationalpark här bredvid. Alla giraffälskare skulle ha varit med. Det var giragger överallt! Döda som levande. En och annan antilop, vattenbock och elefant blev det också bland mycket annat. Det blev annars mest fåglar på den här driven. Vi fick se örnar, hökar, en stor fågel som heter Southern Ground hornbill, en hel del ibisar och Marabou storkar (ganska ovanligt här nere, de är oftast längre upp i landet) bland många andra. Men framför allt fick vi njuta av den underbara naturen. Att känna luften, vinden och dofterna, se färgerna i naturen… det är bara så bäst.

Ikväll är det fullt hus här på Scripture. När vi skulle äta kvällsmat märkte vi att det redan satt ett stort sällskap i matsalen. Det var vänner från Norge som en del träffade 2009. Gruppledaren ville gärna prata mer med oss efter att hört vilka vi var vid presentationen. Han har hört om Voi-projektet och ”han, den där radiomannen”. Han måste bara ha menat Jan-Åke ThGiraff i Tsavo nationalparkorell…

Många hälsningar från alla vänner här.

Nu väntar förhoppningsvis en god natts sömn, med förhoppning att vår lilla vän ödlan håller sig utanför våra myggnät över sängarna…

/Lisa

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *